Leven in Kracht Leven vanuit je eigen essentie - Jaap Tol    Contact
Neem vrijblijvend contact op

Malva behandelingen

Malvatherapie bestaat uit gestandaardiseerde behandelmethoden die een klacht op diverse nivau's behandelen. De meeste behandelingen vinden plaats op de chakra's. Dit zijn de organen van een van de geestelijke lichamen, het astrale lichaam. Middels uw chakra's communiceert u met uw omgeving, het zijn dan ook de toegangspoorten tot uw wezen. Werken via de chakra's heeft dus een directe invloed op zowel het fysieke als het astrale lichaam. Met de behandelingen worden verstoringen in de chakra's opgelost waardoor zowel het astrale (emotionele) lichaam  als wel het fysieke lichaam weer kan functioneren zoals bedoeld.

Door te kiezen voor deze behandelmethode, zulllen blokkerende emoties als angst, boosheid en andere negatieve emoties verminderen of verdwijnen. Ook zal er verlichting of genezing optreden van de lichamelijke klachten die verbonden zijn met dat specifieke chakra. Een Chakra behandeling werkt dus diep door op zowel geest als lichaam. Dit zal er toe leiden dat naast het verminderen of verdwijnen van de klachten het energieniveau zal toenemen en dat er meer rust komt.

 

Hieronder vindt je informatie over verschillende behandelingen die gehanteerd worden door een Malvatherapeut

Chakra behandelingen

Een chakra behandeling is een behandeling op een of meerdere chakra's. Meestal is dit een behandeling op het buik, hart of keel gebied. Ook het voorhoofdsgebied of de kruin kan behandeld worden.

Een behandeling op de buik wordt toegepast bij nervositeit, vermoeidheid en maagaandoeningen.Een behandeling op het hart gebied heeft zijn inwerking op het hart en longen en de verwerking van situaties die te maken hebben met groot verdriet. Het heeft een werking op onder andere aandoeningen aan het hart en bloedsomloop, astma en allergieën.Een behandeling op het keelgebied werkt bij schilklierproblemen, maar ook bij nekklachten, keel- en neus- en ooraandoeningen en huidaandoeningen. Zo werkt een behandeling op het voorhoofdchakra werkt sterk in op de hersenen. Dit werkt bij epilepsie, mentale stoornissen en leerproblemen als bijvoorbeeld dyslectie, En als laatste een behandelingen op de kruin werken op diepe crisissen die te maken hebben met zingeving. Fysiek werkt het op degeneratieziekten als MS en ALS.

Aura behandelingen

De aura is een soort krachtveld dat zich om het lichaam bevindt. In de aura kunnen verstoringen optreden. Eén van de meest voorkomende verschijnselen van een energieblokkade in de aura is overmatige vermoeidheid. Ook stress is vaak in de aura terug te vinden en heeft een direct verband met verkrampingen in het lichaam. Een ander voorbeeld van een verstoring in de aura is het Gilles de la tourette syndroom. Behandelingen richten zich op het ontkrampen en opladen van de aura. Hierdoor zal ook het lichaam ontkrampen en zal een genezingsproces op gang gezet kunnen worden.

Body en Ethermassage

Onder Body- en ethermassage verstaan we verschillende types massages. Dit kan een ontspanningsmassage zijn, die lichaam en geest ontspannen, of een pluk massage die heel diep inwerkt op de aura of speciale massages gericht op specifieke organen.  Massages zijn bij uitstek geschikt voor het losmaken van spanning en stress en als remedie tegen slaapproblemen. Zo werkt een massage in het niergebied bij migraine, en zal een levermassage je lichaam aanzetten tot ontgiften. Ook kunnen massages ingezet worden bij rug- en nekklachten.

Nevenchakra's behandeling

De knieën en de ellebogen zijn ook voorzien van chakra's. Behandeling van deze chakra’s zal meerdere effecten hebben omdat zowel over de knieën als over de ellebogen verschillende energiebanen lopen. Denk hierbij aan acupunctuur die ook werkt met energiebanen (meridianen). Door deze energiebanen is er een verbinding met verschillende orgaansytemen. Zo kunnen verschillende organen gestimuleerd worden waardoor klachten met deze organen opgelost kunnen worden.

Er zijn verschillende soorten behandelingen op de nevenchakra’s. Deze zullen allemaal een uitwerking hebben op deze organen. Een voorbeeld is de werking op de darmen en het immuunsysteem. Een behandeling op de nevenchakra's werkt daardoor ontstekingsremmend. Verder heeft een behandeling op de nevenchakra's een werking op de emoties. Het  zal daardoor stress verminderen waardoor deze behandeling je meer rust en kracht geeft.

Kosmische schijfbehandelingen

De kosmische schijf wordt gebruikt voor regressie behandelingen. De belangrijkste schijfbehandeling wordt uitgevoerd op het basischakra, gelegen bij het stuitbeentje. In het basischakra kunnen resten liggen van vele niet verwerkte emoties, van pijn, ziekte en zielsverdriet. Met de kosmische schijf kan dit opgeruimd worden. Een schijfbehandeling werkt diep door en wordt vaak toegepast bij mensen die een nieuwe fase ingaan en het oude willen afsluiten. De behandeling bestaat uit een massage vooraf, de eigenlijke behandeling met de schijf en een massage achteraf. Een volledige schijf behandeling duurt 2 uur.

 

De schijf kan ook ingezet worden bij de ziekte van Crohn, waarbij de darmen gereingd worden. Dit is een andere behandeling dan de normale schijfbehandelingen en wordt specifiek uitgevoerd op de darmen. Hierdoor zal de energie in het darmgebied weer gaan stromen zodat het weefsel hersteld kan worden en de klachten aanzienlijk verminderen tot verdwijnen.

Een andere behandeling met de schijf is de oerbehandeling. Dit is een behandeling op alle chakra's. Vaak wordt een normale kosmische schijfbehandeling afgewisseld met deze behandeling. De behandeling is gericht op het in harmonie brengen van de ziel met het astrale en het fysieke lichaam. Deze behandeling duurt net als de meeste behandelingen gemiddeld anderhalf uur.

 

Ankh behandelingen

De Ankh wordt gebruikt als er meer energie nodig is om een verstoring op te lossen. Veel behandelingen op de chakra's of de meridianen kunnen met de Ankh uitgevoerd worden. Ook een behandeling op de aura behoort tot de mogelijkheden.

De Ankh kan ook als een regressie instrument gebruikt worden en werkt dan zachter (minder heftig) dan de kosmische schijf. De werking is minder direct, maar wel langduriger en werkt daardoor dieper door.