Praktijk Leven in Kracht Praktijk voor energetische geneeswijze en coaching - Jaap Tol    Contact
Neem vrijblijvend contact op

Coaching (NLP/MSP)

In ieder leven zijn er momenten van grote veranderingen. Je verandert van baan, of raakt deze kwijt, je kinderen worden zelfstandig of je gaat een studie volgen of je krijgt te maken met ziekte of depressie. Dit zijn allemaal voorbeelden van veranderingsprocessen. Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is je in positieve zin te veranderen en begeleidt je naar de volgende stap in je leven. In de praktijk Leven in Kracht wordt onder andere gewerkt met NLP- en MSP-technieken en RET.

Met NLP-technieken kunnen we samen een probleem van verschillende standpunten bekijken. Je kijkt hoe verschillende oplossingen (beslissingen) zich uitwerken in de toekomst, zodat je tot een juiste keuze kan komen die bij je past. Op deze manier leer je je leven op een nieuwe manier vorm te geven. NLP kan ook gebruikt worden om te kijken naar een lichamelijk probleem. Op deze wijze kun je onderzoeken wat het lichaam nodig heeft om te herstellen.

Met MSP kun je, onder begeleiding, de beelden die je gedurende je leven hebt opgeslagen onderzoeken en indien nodig veranderen. Met technieken uit de MSP kun je je kijk op gebeurtenissen in je leven zodanig veranderen dat je na de sessie gemakkelijker en luchtiger met het leven zult omgaan. Deze methode werkt heel goed bij lichte depressies.

Met RET kun je je gedachten onder de loep nemen, kun je kijken welke gedachten (overtuigingen) je steunen en welke gedachten je doelen tegenwerken. RET is dus een methode om jezelf een positieve denkwijze aan te leren. Met deze methode kun je negatieve gedachten in een reƫle positieve gedachte omzetten. Hiermee verander je je verwachting, waardoor situaties op soms wonderlijke wijze zullen veranderen.

Bij het coachen staat het aanleren van vaardigheden centraal. Vaardigheden die je helpen om je eigen leven vorm te geven.